Foredrag

Jeg holder mange foredrag på biblioteker, i kirker, for seniorkredse og oplysningsforbund, i loger og café'er og på museer og slotte og ved kulturaftener og litteraturarrangementer og for hvem, der end har lyst til at lytte! Jeg er en levende, engageret og underholdende formidler, der altid høster megen ros :-) 

Hvis du kikker på min side "Videoer", får du et levende indtryk af mig som foredragsholder.

Jeg har tre foredrag:

 

ARNULF SAGAEN

Arnulf sagaen er en drønspændende og meget anmelder-og læserrost vikingeserie på foreløbig syv bind. Den nordiske historie om magtspil og ambitioner oprulles her i al sin storladne skønhed og gru, og sagaen er en tour de force igennem vikingetiden i årene omkring årtusindskiftet. Fiktion blandes med historiske arvesølv, mens Arnulf vokser fra at være den iltre unge mand, vi kender fra sagaerne, til at blive en erfaren og berejst kriger og jomsviking med ansvar for viv og børn.

Hør i foredraget hvordan en moderne forfatter gør sig sine tanker, researcher og skriver en sådan saga, og hvad der ligger til grund bag alle Arnulfs anstrengelser og oplevelser!

Hør et foredrag om bøgerne her - hvad er Arnulf sagaen?

https://www.youtube.com/watch?v=7sCycaiCysw&t=34s

Hør resten af foredraget her - hvordan skrev jeg Arnulf sagaen?

https://www.youtube.com/watch?v=gZZjsgMygpM&t=915s

 

RIDDER HIALMAR

Den unge uforfærdede Hialmar Gunwardsøn modtager sit ridderslag en forårsdag i år 1415. Uden gods og arv må han gribe efter sine muligheder midt i senmiddelalderens blodige turneringsliv, kampe, slægtsfejder og magtspil, og han stræber efter den højeste ære. Hialmar kastes ud i krige og loyalitetskonflikter i følgeskab af sin trolovede og sin væbner, og han får brug for al sin styrke og udholdenhed for at kunne leve op til ridderstandens krav om vilje, evne og mod. Den store fortælling om Hialmar er inspireret af de gamle autentiske ridderberetninger og tidlige middelalderromaner.

Hør i foredraget hvordan jeg som forfatter kommer helt ind under huden på det historiske menneske og genopliver den danske riddertid, mens jeg lader fiktion og autentiske begivenheder og personer gå i symbiose igennem en dybt personlig beretning.

 

SUSANNAS BOG

Susanna er atten år og bor i Kapernaum ved Genesaret sø sammen med sine brødre, der er fiskere. Hun er lam efter en ulykke og lever et liv uden fremtid, men da Jesus kommer til byen, forandres hendes tilværelse for altid. Jesus kalder Susannas brødre til at blive sine disciple og giver hende førligheden tilbage, og sammen trækkes de ind i hans liv og gerning på en tid, hvor romerne havde magten, og jøderne kæmpede en indædt kamp for at bevare deres tro og identitet som Guds udvalgte folk. Susannas historie er en ung kvindes beretning om skæbnerne omkring Jesus, og det er en nyfortælling af Det Nye Testamente, der går tætpå det bibelske menneske og den gamle jødedoms kultur og Messias-håb.

Hør i foredraget hvorfor jeg mener, at tiden er inde til en kvindelig beretning om Jesus, og hvordan jeg har bevæget mig dybt ind i det bibelske univers, som betyder så meget for så mange. Hvilke overvejelser og valg ligger der bag vovestykket at ville omgøre selveste Biblen til en historisk romantrilogi? 

 

 

Jeg kommer også meget gerne ud og holder foredrag for JER, så send mig en besked :-)

Honoraret bliver vi let enige om.

"Dybt imponerende foredrag!!!" Grønnegade Centret

"Tusind tak for en meget spændende vikingefortælling, det var alle tiders. Kan du fortælle for os en anden gang?" Ældresagen Hillerød

"1000 tak for et underholdende og indsigtsfuldt foredrag. Det var meget spændende. Hemmingway-klubben ønsker dig al mulig held og fremgang med din videre færd med Arnulf." Hemmingway-klubben

"RIGTIG MANGE TAK  for dit fantastiske foredrag om vikingerne. Jeg har i tidernes løb oplevet mange foredrag på stedet, men ingen, der på nogen måde kan sammenlignes med dit!! Fænomenalt godt!"" Jørgen - en foredragsgænger

"Et forrygende foredrag om Susannas bog!" Præstevang kirke

"TAK for et rigtig godt og levende foredrag." Foreningen Norden, Odsherred

"Mange tusind tak  for din indsats i går aftes. Det var sådan en succes. Adskillige af medlemmerne kom hen og sagde at det havde været en enestående aften." Græsted Rotary

"Det var dog helt forrygende, som du kan holde salen i ånde i det meste af to timer! Vi fik virkelig valuta for pengene, må man sige. Det var meget meget imponerende." Bente - en foredragsgænger

For to år siden fortalte jeg om Holger Danske i Aftenshowet i forbindelse med salget af den berømte statue, og bagefter skrev journalisten fra DR til mig: "Susanne, min heltinde! Du får SÅ meget ros her på redaktionen i dag, alle var HELT på røven over dig! På den fede måde! Det er KLART en gentagelse værd. Hurra for dig - og Holger Danske!"

Jeg har lagt et videoklip ud på min facebookside:

Arnulf sagaen af Susanne Clod Pedersen

 https://www.facebook.com/pages/Arnulf-sagaen-af-Susanne-Clod-Pedersen/1411838632464882

På bibliotekerne

På højskolerne

Oplæsning

Oplæsning

Nationalmuseet

Nyborg slot, riddersalen

Præstevang Kirke

FOF Gilleleje

Helsinge Gymnasium

FOFSlagelse

Nyeste kommentarer

08.11 | 12:13

Kæmpe glad varm jublende TAK

08.11 | 11:59

Har slugt hele sagaen hen over sommerferien og nu Ulveblodet. Glæ...

03.11 | 10:12

Hej Kirsten! Uhh, hvor det glæder mig!

02.11 | 12:56

Hej Susanne nu har jeg læst alle 8 bøger om Arnulf så jeg kan næsten ikke ...